Blog

Laatste nieuws van Dierenartskiezen
Foto Populariteit van huisdieren blijft aanhouden

Populariteit van huisdieren blijft aanhouden

Met voorspelde negatieve gevolgen voor de huisdieren

De komst van de coronacrisis in Nederland ging gepaard met een toename in het aantal gezinnen die besloten een huisdier te nemen. De vraag naar huisdieren als honden en katten blijft tot op de dag van vandaag stijgen. Omdat een groot deel van de Nederlandse bevolking thuis moet werken neemt de behoefte naar gezelligheid in huis alsmaar toe. Voor veel mensen is de eerste stap naar gezelligheid in deze crisistijd het aanschaffen van een huisdier. We hebben meer tijd te besteden aan huisdieren dan ooit waardoor het nemen van een huisdier een logische stap lijkt. Toch maken dierenartsen en dierenasielen zich hier zorgen om. 

Dierenartsen en dierenasielen zijn namelijk angstig dat veel van de huisdieren die in de coronacrisis zijn aangeschaft na deze periode naar het asiel worden teruggebracht. Ze zijn bang dat tegen de tijd dat kantoren weer open zullen gaan en vakanties weer gepland kunnen worden het aangeschafte huisdier niet meer als gezellig zal worden gezien maar als te veel. Om dit voor te zijn hebben dierenasielen hun selectie van de baasjes aangescherpt. 

Huisdieren krijgen in de coronacrisis veel aandacht. Zo is er ruim tijd voor uitgebreide wandelingen en knuffels. Als het leven weer wat normaler wordt zal hier minder tijd voor zijn en zullen de huisdieren zich eenzamer gaan voelen. Ook zullen de dieren minder bewegen dan ze deden wat negatieve gevolgen kan hebben op hun gezondheid. Dierenarts Bernadette Spaak zegt daarom: “Onderschat de zorg niet. Zo kunnen we hopelijk voorkomen dat dieren onnodig worden teruggebracht."

 

Bron: https://www.nhnieuws.nl/nieuws/277167/dierenasiels-en-dierenartsen-vrezen-dat-huisdieren-retour-gaan-na-coronacrisis

Foto: de Limburger