Waar moet ik op letten bij het kiezen van een goede dierenarts?

Wij hebben het op een rijtje gezet

Een huisdier zorgt voor gezelligheid, ze brengen rust en vertrouwen mee en ze zijn altijd blij om jou te zien. Kortom, een huisdier is onderdeel van de familie.

Net als ieder ander verdient jouw huisdier goede zorg en daar helpen wij bij. Het vinden van een goede dierenarts is belangrijk maar erg lastig. Er is veel aanbod maar waar moet je nou op letten?

Bereikbaarheid
Telefonische bereikbaarheid en geschikte openingstijden zijn essentieel wanneer je een dringende vraag hebt over jouw huisdier.

Prijs
We hopen dat er meer dieren toegang tot adequate zorg krijgen door de prijzen van behandelingen in jouw regio systematisch weer te geven en zo vergelijking mogelijk te maken. Prijzen kunnen voor behandelingen erg verschillen per praktijk. Vergelijk op onze website alle dierenartsen in jouw omgeving op basis van prijs. Wij hebben namelijk bijna alle dierenartsen in ons systeem staan. Staat er een dierenarts niet bij die je wel kent? Laat het ons dan weten. Op deze manier proberen we ons dierenartsen bestand zo compleet mogelijk te maken.

Kwaliteit
Kwaliteit is voor ons super belangrijk. Ben je benieuwd naar de kwaliteit van de dierenarts? Dan kun je terecht bij de reviews. Kwaliteit is onder andere te beoordelen door de apparatuur, omgang met dieren en de na-scholing. Ontwikkelingen in de diergeneeskunde gaan erg snel, daarom is het belangrijk dat zowel dierenartsen als assistenten zich blijven na-scholen.

Adviezen
Goed advies is cruciaal. Een goede dierenarts geeft advies op het gebied van diagnostiek, behandelingen, gedragsproblemen en voeding. Het is natuurlijk ook fijn als de dierenvriend in jouw omgeving duidelijk informatie geeft omtrent dierenverzekeringen. Het is ook belangrijk dat er voldoende tijd wordt genomen voor rustige en duidelijke uitleg.

Service
Sommige dierenartspraktijken zijn servicegericht, andere helaas weer niet. Goede service bestaat onder andere uit een follow up. Heeft jouw huisdier een operatie gehad, dan is een belletje van de dierenarts om te weten hoe het met jouw huisdier gaat erg fijn.

Ook zijn er een aantal behandelingen toegevoegd sinds onze laatste update. Je kunt nu een consult vergelijken, maar ook een periodieke inenting, de castratie of sterilisatie van jouw beste dierenvriend in jouw omgeving.

Alle feedback is welkom en zo proberen we samen de zorg voor jouw huisdier te verbeteren. Bij voorbaat dank.