Veel gestelde vragen


Algemene vragen

Hoe vergelijken wij?

Kwaliteit:
Wij beoordelen dierenartsen op basis van prijs en kwaliteit. De kwaliteit van een dierenarts waarderen wij op basis van de ervaringen van zijn/haar bezoekers. Daarom willen we je graag vragen om je dierenarts bezoek te beoordelen op onze website. Zoek hier je dierenarts en laat een review achter. Naast onze eigen reviews tonen wij ook de reviews van externe bronnen zoals Google. Op deze manier kunnen we een steeds vollediger beeld schetsen van de kwaliteit van dierenartsen.

Prijs:
Verder vergelijken we op basis van prijs. We hebben veel tarieven voor de behandelingen van honden, katten en konijnen zelf geïnventariseerd. Een dierenarts met een actief account onderhoudt zelf zijn tarieven. De dierenarts kan gedetailleerdere prijsinformatie invoeren voor meer soorten huisdieren en behandelingen. Je ziet bij de deze dierenartsen de vermelding “geverifieerde dierenarts” staan.
Het is mogelijk om prijzen te vergelijken van consulten, inentingen, castraties en sterilisaties en vrijwel alle andere gangbare behandelingen. In de snelle vergelijker, zoals deze onder andere op de homepage staat, zie je niet alle diersoorten en behandelingen staan. Op de resultatenpagina kan je boven de resultatenlijst je zoekopdracht verder specificeren naar huisdier, behandeling en afstand tot je postcode (radius).

Inentingen en consulten:
Voor inentingen geldt dat naast de kosten van de inenting zelf in veel gevallen ook de prijs van een consult in rekening wordt gebracht. Deze kosten zijn meegenomen in de tarieven die je op onze website vindt. Vraag dus altijd aan een dierenarts of er een consult in de prijs inbegrepen zit of dat deze later nog in rekening gebracht wordt.
De door ons verzamelde tarieven zijn in eerste instantie van de websites van de dierenartsen afkomstig. Indien er geen tarieven op Internet beschikbaar waren is de dierenarts per mail en/of telefonisch benaderd of de tarieven zijn aangeleverd door een bezoeker van de dierenarts.

Kan ik bijdragen aan een transparantere zorgsector voor huisdieren?

Wij streven ernaar om ons bestand met dierenartsen en tarieven zo compleet en kloppend mogelijk te maken. Mocht je toch onjuiste of onvolledige informatie tegenkomen op onze website, of gewoon een aanvulling hebben? Dan stellen wij het zeker op prijs als je contact met ons op neemt via onze contactpagina.

Hoe kan ik als dierenarts mijn gegevens aanvullen of bijwerken?

Het is als dierenarts mogelijk om een eigen gratis account aan te vragen waarmee je zelf je gegevens kan beheren. Lees op de pagina werkwijze hoe je een account kan aanvragen. Wil je geen gratis account, dan kan je de juiste gegevens via e-mail naar ons zenden en dat waarderen we zeer. Stuur dus vooral een mailtje naar prijzen@dierenartskiezen.nl en dan zullen we je update z.s.m verwerken.

Hond

Waarom staan er zoveel verschillende gewichten bij de hond?


Vaak zijn de kosten van (duurdere) dierenartsbehandelingen bij een hond afhankelijk van het gewicht. Een zwaardere hond heeft bijvoorbeeld meer narcosemiddel nodig en hierdoor wordt de ingreep duurder. Als je het tarief voor een pup wilt zien, dan kies je hond tot 10 kg.

Wat wordt er met de verschillende soorten consult voor een hond bedoelt?

Sommige dierenartsen hebben verschillende consulttarieven. Het algemeen volledig regulier consult zien wij als een consult van circa 10 tot 20 minuten op afspraak op een normaal moment van de werkdag. Het “consult” is dus bijvoorbeeld geen actie-, spoed-, weekend- of avondconsult. Vaak gelden hiervoor andere tarieven die de dierenarts bij ons op de website kan aangeven.

Wat is een “consult enting” voor de hond?

Dit consult wordt ook wel vaccinatieconsult genoemd. Dit is een algemeen lichamelijk onderzoek waarbij wordt vastgesteld of uw huisdier gezond genoeg is om de vaccinatie/enting te krijgen. Gemiddeld duurt dit onderzoek tussen de 5 en 15 minuten per huisdier en is dus vaak korter dan een gewoon consult. Let op dat binnen dit consult de kosten van de enting zelf niet zijn meegenomen.

Wat houdt een behandeling “anaalklieren ledigen” voor de hond in?

Bij deze behandeling worden de anaalzakjes van de hond leeggedrukt. Bij deze behandeling wordt ervan uitgegaan dat er geen abces of ontsteking aanwezig is. Deze behandeling wordt vaak door de assistent gedaan. Op onze website zie je bij de behandeling “anaalklieren ledigen” het tarief inclusief eventueel consult staan.

Wat houdt de ingreep “castratie” voor de reu in?

Bij deze operatie onder algehele narcose worden beide testikels bij de reu weggenomen. Wij tonen op de website de prijs van een volledige ingreep voor een jonge en gezonde reu inclusief standaard nazorg (hechtingen verwijderen) en medicatie. Voor sommige hondenrassen is een aangepaste narcose en bewaking gewenst. De castratie kan in deze gevallen dan duurder uitvallen.

Wat houdt de ingreep “sterilisatie” voor de teef in?

In de volksmond wordt vaak gesproken over een sterilisatie bij de teef, maar feitelijk gaat het om een castratie. De eierstokken van de teef worden verwijderd (ovariëctomie). De baarmoeder blijft zitten, tenzij hij afwijkend is. Bij een sterilisatie zouden de eierstokken alleen onderbonden worden, de hormoonproductie blijft intact en daarbij blijven alle bijwerkingen van de hormonen aanwezig.

Wij tonen op de website de prijs van een volledige ingreep voor een jong en gezond teefje inclusief standaard nazorg (hechtingen verwijderen) en medicatie. Indien er keuze tussen een gewone ingreep of laparoscopisch, dan staat hier het laagste tarief van de gewone ingreep. De prijs voor laparoscopische ingreep staat als aparte behandeling benoemt op deze website als “sterilisatie laparoscopisch”. Voor sommige hondenrassen is een aangepaste narcose en bewaking gewenst. De sterilisatie kan in deze gevallen dan duurder uitvallen.

Wat houdt de ingreep “sterilisatie laparoscopisch” voor de teef in?

In de volksmond wordt vaak gesproken over een sterilisatie bij de teef, maar feitelijk gaat het om een castratie. De eierstokken van de teef worden verwijderd (ovariëctomie). De laparoscopische sterilisatie is ten opzichte van de traditionele manier van opereren verfijnd. De hond wordt tijdens de laparoscopische sterilisatie met behulp van een kleine camera in de buik geopereerd. Hiervoor zijn er slechts twee kleine gaatjes van 1 cm nodig voor de chirurg nodig om de laparoscopische sterilisatie te volbrengen.

Wij tonen op de website de prijs van een volledige ingreep voor een jong en gezond teefje inclusief standaard nazorg (hechtingen verwijderen) en medicatie. Voor sommige hondenrassen is een aangepaste narcose en bewaking gewenst. De sterilisatie kan in deze gevallen dan duurder uitvallen.

Wat valt er onder de behandeling “periodieke inenting” voor de hond?

Wij bedoelen hiermee de algemene repeterende inenting. Het gaat dan om de grote standaard cocktail die 3 jaarlijks moet worden gegeven. Dit is de DHP-L, te weten Distemper (Carré of Hondenziekte), Hepatitis (leverontsteking), Parvo en Leptospirose (Weil). De tarieven op de website zijn all-in prijzen en dus inclusief een eventueel (vaccinatie) consult. Soms worden er voor meerdere huisdieren of tijdens speciale vaccinatiespreekuren kortingen gegeven, in dit tarief is een dergelijke mogelijke korting niet verwerkt.