Hoe hou ik mijn hond gezond?

Net als ieder ander verdient jouw huisdier goede zorg en daar helpen wij bij.

  1. Gezonde voeding: Honden, soms lijken het net mensen. Sterker, ze lijken bijna altijd op hun baasje toch? En net zoals hun baasje willen honden ook graag gevarieerd en gezond eten! Denk daarom eens na over hondenvoeding op maat. Dit kan bijvoorbeeld bij tails.com. Daar werken ze samen met dierenartsen en voedingsdeskundigen om het allerbeste voedsel samen te stellen voor jouw hond. Helemaal op maat.
    Ben je benieuwd wat hondenvoer op maat voor jouw huisdier kan doen? Met de code DIERENARTS70 krijg je nu 70% korting op je eerste voedingsbox bij tails.com

  2. Spier- & gewrichtspijn: honden bewegen veel. Ze rennen, springen en wringen zich in allerlei bochten en dat merken ze aan hun spieren en gewrichten. Tijdens het spelen kunnen er ook wondjes ontstaan die tot kleine ontstekingen kunnen leiden. Geef je hond goede voeding met omega-oliën. Dit zorgt namelijk voor een beter immuunsysteem en een snellere genezing bij een blessure. Dit kun je het beste nu al doen, wacht niet tot je hond mank loopt. Voorkomen is immers beter dan genezen.

  3. Een gezond gebit is super belangrijk. Tandvleesproblemen kunnen pijn doen en een ontsteking kan zelfs leiden tot een vaatziekte. Poets de tanden van je hond met een speciale hondentandenborstel en hondentandpasta. Geef je hond af en toe een kauwsnacks. Deze snacks zijn lekker voor de hond en dragen daarnaast bij aan een schoon gebit.

  4. Een oorontsteking is erg pijnlijk. Controleer daarom de oren van je hond wekelijks op vuil en beestjes. Het is belangrijk om zijn oren goed schoon te houden. Wanneer je insecten ziet die je niet weg krijgt laat dan gelijk de dierenarts je hond behandelen.

  5. Het allerbelangrijkste manier om je hond gezond te houden is: aandacht. Geef je huisdier dan ook veel aandacht.

  6. Het allerbelangrijkste manier om je hond gezond te houden is: aandacht. Geef je huisdier dan ook veel aandacht.