Hoe verwijder ik hondengeur?

9 tips tegen een hondengeur

Elke hondeneigenaar krijgt wel eens last van een stinkende hond in huis. Gelukkig hebben wij een aantal tips:

 

  1. Was je hond met speciale shampoo. DIt hoeft niet elke week, maar het liefst pas wanneer die echt stinkt.

  2. Borstel je hond regelmatig. Door het borstelen van de vacht verspreid je de natuurlijke oliën van de haren en kam je al het vuil eruit.Het is hierbij wel belangrijk om de borstel schoon te houden.

  3. Als je hond nat is geworden is het belangrijk om zo snel mogelijk met een droge handdoek je hond af te drogen. Je kunt eventueel ook een speciale hondenhanddoek kopen.

  4. Af en toe zijn oren goed schoonmaken kan veel stank voorkomen.

  5. Door het verkeerde hondenvoer ontstaat er een slechte spijsvertering, winderigheid of een allergische reacties. Dit ruikt natuurlijk niet zo fris. Ander soort voedsel en eetpatroon kan helpen.

  6. Was het kussen of kleed van je hond.

  7. Appelazijn is een natuurlijk middel tegen een onfrisse geur. Gebruik een washandje met beetje appelazijn en aai door zijn vacht heen.

  8. Poets de tanden van je hond af en toe. Dit is niet alleen belangrijk voor een gezond gebit, maar het helpt ook tegen een onfrisse geur.

  9. Zorg ervoor dat je hond genoeg beweegt. Wanneer je hond maar de hele dag slaapt of ligt heeft dit gevolgen voor zijn spijsvertering. Een slechte spijsvertering zorgt voor winderigheid.