Hoe voorkom ik dat mijn hond aan de riem trekt?

Wij helpen jou daarbij

Wandelen met je hond kan heerlijk ontspannend zijn, als je hond tenminste niet met alles wat hij in zich heeft aan de riem trekt. Heb je altijd moeite om overeind te blijven staan tijdens een wandeling met je hond? Dan hebben wij een paar tips speciaal voor jou:

 

  1. Jonge honden zijn vaak niet gewend om aan het lijn te lopen. Hierdoor kunnen ze in paniek raken wanneer je het probeert. Probeer te zorgen dat jouw hond de riem associeert met een traktatie of een leuk speeltje.

  2. Af en toe belonen is goed maar doe dit niet te veel en te vaak. Wanneer een hond steeds een snoepje krijgt gaat zijn interesse en focus weg. Te veel straffen is uiteraard ook niet goed. Houd je training goed in balans: een combinatie van belonen en corrigeren is belangrijk.

  3. Er zijn verschillende tuigjes die jou kunnen helpen. Zoals een tuigje met een handgreep die jou helpt om je hond makkelijker en sneller beet te pakken en kort te houden. Een anti-trek riem is ook een optie zoals het Easy Walk Anti Trek Tuig en de Harness Lead anti-trek riem.