Wat zijn de prijzen van een dierenarts?

Alle kosten op een rij

Er zijn grote verschillen tussen de kosten van behandelingen bij de dierenarts. Daarom monitoren wij continue de prijzen van alle praktijken in Nederland. Op deze pagina wordt een overzicht gegeven van alle gemiddelde prijzen voor de meest voorkomende behandelingen voor zowel honden, katten als konijnen.


Gemiddelde kosten behandeling bij dierenarts

Behandeling Hond Kat Konijn
Periodieke inenting €49,77 €47,26 €37,13
Castratie €158,09 €62,14 €98,25
Sterilisatie €293,83 €126,47 €142,22
Consult €59,29 €59,33 €40,46

Laatste update: 25-10-20


Uitleg behandelingen

Wat is een Periodieke Inenting?

Een Algemene repeterende inenting. Gespecificeerd per type huisdier:

  • Hond: Grote standaard cocktail 3 jaarlijks DHP-L, te weten Distemper (Carré of Hondenziekte), Hepatitis (leverontsteking), Parvo en Leptospirose (Weil).
  • Kat: 3 jaarlijkse inenting katten- (panleukopenie) en niesziekte (herpes- en calicivirus), ook wel tricat vaccin genoemd.
  • Konijn: Jaarlijkse inenting myxomatose en RHD1 (ook wel VHS of VHD genoemd).
Tarieven zijn all-in prijzen en dus inclusief een eventueel (vaccinatie) consult. Soms worden er voor meerdere huisdieren of tijdens speciale vaccinatiespreekuren kortingen gegeven, in dit tarief is een dergelijke mogelijke korting niet verwerkt.

Wat is een Castratie?

Een volledige ingreep voor een jong en gezond mannelijk huisdier inclusief standaard nazorg (hechtingen verwijderen) en medicatie. Voor sommige rassen katten en honden is een aangepaste narcose en bewaking gewenst. De castratie kan in deze gevallen dan duurder uitvallen.

Wat is een Sterilisatie?

Een volledige ingreep voor een jong en gezond vrouwelijk huisdier inclusief standaard nazorg (hechtingen verwijderen) en medicatie. Indien er keuze tussen een gewone ingreep of laparoscopisch, dan staat hier het laagste tarief van de gewone ingreep. Voor sommige rassen katten en honden is een aangepaste narcose en bewaking gewenst. De sterilisatie kan in deze gevallen dan duurder uitvallen.

Wat is een Consult?

Algemeen volledig regulier consult van ca. 10 tot 20 minuten op afspraak. Dus bijvoorbeeld geen actie-, spoed-, weekend- of avondconsult indien hier andere tarieven voor gelden.

Foto

Gemiddelde prijzen

Hoe zijn de prijzen van een behandeling berekend?

Als enige in Nederland hebben wij de beschikking over de prijzen van behandelingen van het gros van de dierenartsen in Nederland. Op basis van deze gegevens berekenen wij de gemiddeldes voor de meest voorkomende behandelingen voor zowel honden, katten als konijnen. Zowel ons eigen team als de bij ons geregistreerde praktijken updaten dagelijks de prijzen en deze weerspiegelen wij realtime in bovenstaande tabel.