Blog

Laatste nieuws van Dierenartskiezen
Foto Afsluiten van een dierenverzekering, heeft dat zin?

Afsluiten van een dierenverzekering, heeft dat zin?

Als je een dierenarts zoekt of een bepaalde behandeling nodig hebt voor je huisdier, kan het zeker lonen om de verschillende tarieven van dierenartsen bij jou in de buurt te vergelijken

Anders dan bij mensen ben je als huisdierenbaasje niet verplicht om jouw huisdier te verzekeren, maar je wil natuurlijk wel de beste zorg voor bijvoorbeeld jouw hond, kat, knaag of ander huisdier. Naast aandacht, liefde, gezonde voeding, hoort daar ook medische zorg bij. Is het dan verstandig om je huisdier zo vroeg mogelijk te verzekeren

 

Of het verstandig is om je huisdier te verzekeren is verschillend per huishouden. 

 

Als je huisdier gezond blijft is er niets aan de hand en zal het soms lijken of je die maandelijkse kosten voor een verzekering voor niets hebt uitgegeven. Helaas heb je dit vaak niet zelf in de hand. 

Het afsluiten van een verzekering is dan ook relevant als je een krappe beurs of geen reserves hebt. 

 

Ja een verzekering kost maandelijks geld, maar zo ben je er wel zeker van dat als je huisdier echt iets mankeert, je hem of haar kunt helpen. De kosten voor een medische behandeling kunnen namelijk snel oplopen. 

Door een verzekering worden de medische kosten geheel of gedeeltelijk gedekt. Het afsluiten van een verzekering voor uw huisdier kan daarom verstandig zijn.

 

Bij het kiezen van een huisdierenverzekering is het erg belangrijk om de voorwaarden goed te lezen en of de betreffende verzekering wel alle behandeling vergoed die voor jouw huisdier belangrijk kunnen zijn.

 

Als voorbeeld;

Het kan zo zijn dat jouw hond van een ras is wat bekend staat om bijvoorbeeld heupdysplasie. Bij veel verzekering zal je zien dat gewrichtsaandoeningen (heupen, ellebogen) vaak niet worden vergoed. In dit geval heeft het geen nut om een verzekering af te sluiten bij de gekozen verzekeraar maar kan je beter kijken bij welke deze kosten wel of gedeeltelijk vergoed worden.

 

Via verschillende websites kun je huisdierenverzekeringen vergelijken. Ook via https://www.dierenartskiezen.nl/huisdierenverzekering-vergelijken kan je dat gemakkelijk doen.