Blog

Laatste nieuws van Dierenartskiezen
Foto Prijs van de sterilisatie van de hond

Prijs van de sterilisatie van de hond

De kosten verschillen nogal per dierenarts voor de sterilisatie van de hond. Waarom betaal je soms dubbel zo veel?

Op ons platform zien wij veel zoekopdrachten naar de sterilisatie van de hond. Wat is sterilisatie precies? En waarom? En de ultieme vraag; wat zijn de prijsverschillen en waarom lopen die soms zo enorm uiteen?

Wat is sterilisatie van de hond?

Sterilisatie is niets anders dan het verwijderen van de eierstokken van de teef. Het klinkt als een flinke ingreep maar als het gedaan wordt door een erkende dierenartspraktijk is het herstel snel en heeft de hond er alleen maar baat bij.

Waarom steriliseren we een teef?

De redenen voor sterilisatie lopen nogal uiteen en voor iedereen geldt er een andere hoofd reden. De meest voorkomende redenen zijn:

  • Gezondheid; minder kans op kwaadaardige melkkliertumoren. Onderzoek heeft aangewezen dat bij de sterilisatie voor de eerste loopsheid er een veel lagere kans is op kwaadaardige tumoren. Zonder sterilisatie krijgt 25% van de honden melkklierkanker of een baarmoederontsteking.
  • Een aangenamer gezinslid. Na sterilisatie heeft de hond minder last van opdringerig gedrag en serenades van ongecastreerde reuen, geen bloederige uitvloeiing meer, en ze zijn aanhankelijker en gemakkelijker in de omgang.
  • Voorkomen van zwangerschap. Een logische reden, helemaal als je je bedenkt dat de asiels helemaal vol zitten met verwaarloodse, achtergelaten honden.

De kosten van sterilisatie.

Na onderzoek op ons platform blijkt dat er nogal significant verschil zit in de prijzen van verschillende dierenartsen. Na het vergelijken zagen wij dat de goedkoopste sterilisatie al gedaan wordt voor €225,- De duurste sterilisatie is €595,- Een enorm verschil!

De gemiddelde prijs van een sterilisatie komt uit op €387.45

Waarom zo'n enorm verschil in prijs?

Er zijn een aantal elementen die het verschil in prijs bepalen. Een standaard ingreep, microchirurgie of de service van de dierenarts, de ingreep en resultaat zijn exact hetzelfde. De keuze is dus aan de klant; zoek je een dierenarts met een mooi pand, lekkere stoeltjes en een kopje koffie? Dan betaal je uiteraard meer.