Blog

Laatste nieuws van Dierenartskiezen
Foto De minst stressvolle jaarwisseling voor huisdieren ooit

De minst stressvolle jaarwisseling voor huisdieren ooit

Vuurwerkverbod is goed nieuws voor Nederlandse huisdieren

De nachtmerrie voor veel Nederlanders is werkelijkheid geworden. Het kabinet pleit voor een vuurwerkverbod tijdens onze jaarwisseling dit jaar. Dit vuurwerkverbod is een voorstel geweest van GroenLinks en de Partij van de Dieren. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is dat de ziekenhuizen momenteel overbelast zijn door de coronapatiënten en men de zorg niet ook nog met vuurwerkslachtoffers wil belasten. 

De inwoners van Nederland die staan te springen door dit nieuws zijn natuurlijk onze huisdieren. Het vuurwerk veroorzaakt angst bij veel soorten huisdieren door de knallen die ontstaan. Hondengedragsdeskundige Anniek Winters vertelt het volgende: "Voor veel honden is het vuurwerk echt wel een probleem. Zeker omdat het de afgelopen jaren leek alsof er al vroeg vuurwerk werd afgestoken en ook na 31 december nog lang werd doorgegaan." Honden kunnen dan ook heftig reageren op vuurwerk door bijvoorbeeld te blaffen of zich te verstoppen. 

Aankomende vrijdag wordt een officieel besluit genomen betreft deze nieuwe maatregel. Wij hopen voor alle dieren en dierenliefhebbers dan ook zeker op een knalvrije jaarwisseling!

Bron: NOS