Blog

Laatste nieuws van Dierenartskiezen
Foto Mijn Dierenartservaring

Mijn Dierenartservaring

door Benjamin Koekoek

Voor mijn papegaaien had ik altijd een vaste arts, Dr. Bastiaanse bij de Baronie in Prinsenbeek.

De beste man is helaas gestopt dus moet ik helaas een ander vinden.

Omdat ik dure en exclusieve vogel heb, maar ook omdat ze me als huisdier emotioneel veel waard zijn moet ik zeker zijn van de kunde van een arts. Bastiaanse was de meest ervaren, door gewinterde maar ook gepassioneerde vogelarts van nederland die als hobby de dieren ook kweekte en hield.

Omdat hij gestopt is ben ik nog zoekende naar een goede arts, de beste verhalen binnen het wereldje in nederland zijn Hedwig vd Horst, een gespecialiseerde arts voor papegaaien met ook een ruime ervaring, daarnaast is Yvonne van Zeeland van de diergeneeskunde faculteit Utrecht ook wel bekend. 1 van deze zal mijn nieuwe vaste arts worden.

Voor mijn reptielen ga ik naar Dr. Maas van dierenkliniek de langestraat. Hij is iemand die een echte specialisatie met reptielen heeft, ook met grotere  reptielen en ook door zijn persoonlijkheid een vertrouwde arts.

Ik heb verschillende artsen voor mijn verschillende soorten dieren, omdat ik weet hoe opleidingen van dierenartsen in elkaar zitten, ze leren vooral over zoogdieren, reptielen en vogels is weinig diepgang over, dus zeker voor vogels en reptielen moet je een gespecialiseerde arts vinden die zich daarin verdiept heeft. Je hebt dus niet altijd ruime keuze maar dat betekend vaak wel dat de keuze die je hebt bestaat uit enorm ervaren, en specialistische, gepassioneerde en serieuze artsen. 

Ik vind het belangrijk dat een arts bij problemen op een onderzoekende manier een diagnose stelt, en niet volgens een boekje of handleiding aan de gang gaat. Ik wil zien dat ze mijn grotere varanen, of mijn eenkennige ara’s in 1 greep goed beet hebben de eerste afspraak zonder angst of gebeten worden, ik wil zien hoe ze te werk gaan, en wil de blik in hun ogen zien de eerste keer dat ze de dieren zien, en door zulke dingen te zien kan ik al snel bepalen of ik terug kom bij die arts, of dat ik ze het waard vind, en of ik er vertrouwen in heb.

De rekening interesseert me dan nog het minste, een echt goeie arts doet het voor het dier, en niet voor het geld, dat is een onderbuik gevoel wat je bij de ene wel hebt en de ander niet. Maar heb ik een goed gevoel bij een arts en heb ik vertrouwen, mag hij me ook een stevige rekening schrijven, zolang mijn dieren er goed vanaf komen ben ik happy.