Blog

Laatste nieuws van Dierenartskiezen
Foto Flo: een eigenaardig beestje!

Flo: een eigenaardig beestje!

Topper van de buurtsuper

Voorkeuren en eigenaardigheden zijn niet alleen dingen die mensen uniek maken. Mijn favoriete hond Flo kan er ook wat van! Alleen al de verschillende plekjes die hij kiest om lekker te gaan liggen zijn verrassend. Achter in het magazijn van de winkel, waar hij geregeld te vinden is, kiest hij ervoor om in een broodkrat te gaan liggen. Vegen in het magazijn is ook echt niet mogelijk als Flo er is. Zodra je begint te vegen probeert wil hij met de bezem spelen. Om je heen rennen, naar de bezem bijten, hij zorgt er in ieder geval voor dat de vloer niet aangeveegd kan worden!
Op weg naar de bakker is Flo helemaal geobsedeerd door blaadjes. Meestal loopt hij dan met een blaadje in z’n mond. Als je tegen de bladeren trapt deinst hij terug en gaat hij naar de blaadjes staren tot je ze weer in het rond trapt. Een raar soort spelletje!
Sommige honden maken er geen probleem van om midden op de stoep een lekkere drol te draaien. Deze hond niet. Hij zoekt heel precies naar een plekje in de bosjes en als het hem niet bevalt dan zoekt hij rustig verder om vijf plekken later eindelijk tevreden te zijn over zijn toilet.
Eindelijk aangekomen bij de bakker weet Flo al wat er komen gaat. Hij krijgt een overheerlijk plakje kaas of ham. Normaal gesproken kreeg hij een broodje, maar deze ‘decadente’ hond weigert inmiddels om dit naar binnen te werken. Dit alles en uiteraard nog voldoende meer, maakt Flo tot een fantastische hond die door iedereen geliefd is. Hopelijk omarmen we met z’n allen niet alleen de eigenaardigheden en voorkeuren van onze huisdieren, maar ook van de mensen om ons heen.