Blog

Laatste nieuws van Dierenartskiezen
Foto Forse toename bezoekers bij de dierenvoedselbank

Forse toename bezoekers bij de dierenvoedselbank

Baasjes bezoeken de dierenvoedselbank steeds vaker

De voedselbank in Nederland is alom bekend. Mensen die maandelijks geld tekort komen voor bijvoorbeeld de boodschappen kunnen hier gratis voedselpakketen ophalen. Zo worden zij voorzien van genoeg te eten. Een deel van deze Nederlanders heeft ook een huisdier om voor te zorgen. De kosten van het verzorgen van deze huisdieren kunnen, net als de kosten voor boodschappen, hoog oplopen. Om deze mensen een steuntje in de rug te bieden kent Nederland inmiddels meerdere dierenvoedselbanken.

Een van deze dierenvoedselbanken is gevestigd in Groningen. De voorzitter van Stichting Dierenvoedselbank DAL Ellen Schrik vertelt: ,,We zijn begin van dit jaar van start gegaan en hadden in maart 19 huishoudens als cliënt. Nu hebben we 47 cliënten. En nog steeds krijgen we nieuwe meldingen.’’ Volgens Ellen is deze groei voornamelijk het gevolg van de aanhoudende coronacrisis. 

Dierenvoedselbanken worden vaak gesteund door dierenwinkels maar door de intelligente lockdown hebben zij helaas minder dierenvoeding te doneren. Gelukkig worden dierenvoedselbanken veel gesteund door bijvoorbeeld donateurs en stichtingen. 


Bij Dierenvoedselbank Zwolle hebben de vrijwilligers zelfs speciale kerstpakketten voor huisdieren samengesteld die de baasjes op 19 december op kunnen halen. Een van de oprichters Annelies vertelt: “Lekkere snoepjes, blikjes natvoer… Ook voor de honden. We maken er echt een pretpakketje van, dus een luxe extraatje.” Zo komen alle Nederlandse huisdieren de winter door!

Bron: https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3277115/marcel-runt-een-voedselbank-voor-dieren-en-daarom-moet-hij-brabander-van-het-jaar-worden

https://www.dvhn.nl/groningen/Steeds-meer-baasjes-kunnen-niet-aan-voldoende-voedsel-voor-hun-huisdier-komen.-Dierenvoedselbanken-in-Groningen-ziet-aantal-cli%C3%ABnten-hard-stijgen-26249017.html

Foto: https://lpffp.com/nl/dierenvoeding/