Blog

Laatste nieuws van Dierenartskiezen
Foto Gezonde voeding voor je hond? Hier moet je op letten

Gezonde voeding voor je hond? Hier moet je op letten

Wij hebben wat tips voor je op een rijtje gezet

Hondenvoeding. Het is verkrijgbaar in allerlei soorten en smaken, voor grote en kleine honden, bij de supermarkt en de dierenarts. Er is zoveel aanbod dat je soms bijna door de bomen het bos niet meer zit. En dat is vervelend, want je wil natuurlijk dat jouw huisdier het beste en gezondste voedsel krijgt dat er te vinden is. Daarom zetten we graag wat tips voor je op een rijtje waar je op moet letten als het gaat om hondenvoeding.

Het lijkt wel een graanveld
Heb je wel eens goed gelezen welke ingrediënten er in een blik hondenvoer, een zak met verse hondenvoeding of voer uit het vriesvak zit? Zeer vaak blijkt bijvoorbeeld graan het hoofdingrediënt in hondenvoeding te zijn. Dit terwijl honden van nature echte carnivoren zijn, vleeseters dus. Hun gebitten en spijsvertering is er helemaal op gebouw om op vlees te kauwen! De grote hoeveelheden graan, soms wel 70% van de diervoeding, kan leiden tot huidirritaties, ruwe vacht en slechte ontlasting van uw huisdier. Gezonde en gebalanceerde hondenvoeding kan hier dus uitkomst bij bieden!

Koop niet als een kip zonder kop
Oke, dus een hoog vleespercentage in de dierenvoeding, daar zijn we naar op zoek. Dit is goed te zien op de verpakking van de hondenvoeding; het eerstgenoemde ingrediënt is namelijk ook het ingrediënt dat het meeste voorkomt in het voedsel. Maar, ook als is het vleespercentage goed, dan is het altijd verstandig om even goed te kijken om wat voor vlees dat gaat. In veel voer voor honden zit namelijk kip verwerkt. Meer dan 70% van alle voeding bevat kippenvlees. Let dus goed op of je hond geen allergieën heeft en kijk hoe hij of zij reageert op voeding.

Gebalanceerde voeding maakt je hond blij
Honden, soms lijken het net mensen. Sterker, ze lijken bijna altijd op hun baasje toch? En net zoals hun baasje willen honden ook graag gevarieerd en gezond eten! Denk daarom eens na over hondenvoeding op maat. Dit kan bijvoorbeeld bij tails.com. Daar werken ze samen met dierenartsen en voedingsdeskundigen om het allerbeste voedsel samen te stellen voor jouw hond. Helemaal op maat. Hierbij kijken ze naar een heleboel factoren zoals het aantal calorieën, allergieën en gezondheidsconditie van je hond, de juiste verhouding van proteïnen, groenten, en mineralen en heel belangrijk: In de voeding zitten geen toegevoegde suikers, kleurstoffen of conserveermiddelen. Daarnaast houdt Tails.com de leeftijd van je hond bij om er voor te zorgen dat deze in elke levensfase de juiste voeding krijgt! Je hond was nog nooit zo gezond!

Ben je benieuwd wat hondenvoer op maat voor jouw huisdier kan doen? Met de code DIERENARTS70 krijg je nu 70% korting op je eerste voedingsbox bij tails.com!