Blog

Laatste nieuws van Dierenartskiezen
Foto Goed nieuws voor dierenartsen in Noord-Holland

Goed nieuws voor dierenartsen in Noord-Holland

... én zwerfdieren

Zwerfdieren in Nederland

In Nederland zijn er gelukkig haast geen zwerfhonden te vinden, zwerfkatten zijn er helaas wel in grote getale. Door te weinig onderzoek is het aantal zwerfkatten in Nederland moeilijk in te schatten. Schattingen lopen ver uiteen maar maken duidelijk dat het aantal zwerfkatten in Nederland wel tegen de miljoen aan zou kunnen zitten.  

Behandeling

Deze zwerfkatten leven vaak in slechte omstandigheden en zijn vaak gewond of ziek. Deze katten hebben dan ook vaak een behandeling nodig van de dierenarts om te kunnen overleven. Maar wie betaalt er voor deze behandeling? Omdat de dierenarts volgens de wet een zorgplicht heeft maar vaak geen subsidie krijgt voor het behandelen van zwerfdieren komen de kosten neer op de dierenartsen. 

Noord-Holland

In Noord-Holland krijgen Dierenartsen in de plaatsen Heiloo, Bergen, Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk vanaf deze week vergoeding voor het behandelen van zwerfdieren die in hun praktijk binnenkomen. Dit is goed nieuws voor zowel de zwerfdieren als de dierenartsen.

KNMvD

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor de Diergeneeskunde (KNMvD) is van mening dat het volk verantwoordelijk zou moeten zijn voor de kosten van de behandeling van zwerfdieren en niet de dierenartsen zelf. Dit goede nieuws uit Noord-Holland is dan ook een stapje in de goede richting!

Bron: Noordhollands Dagblad