Blog

Laatste nieuws van Dierenartskiezen
Foto Katten Couture

Katten Couture

Mode voor je huisdier

Waar huisdierenbaasjes de H&M bezoeken voor een nieuwe kerstoutfit kunnen zij tegenwoordig tegelijkertijd een truitje aanschaffen voor hun huisdier. De kerst komt eraan en menig modeketen heeft kleding voor huisdieren in hun collectie opgenomen. Baasjes kunnen het zo prijzig maken als ze willen, merken als Moncler maken tegenwoordig winterjassen voor honden. Voor het oog heel leuk, toch worden de huisdieren er vaak minder gelukkig van. 

Dat baasjes hun huisdieren graag aankleden kan worden verklaard door het feit dat baasjes hun huisdieren vaak als kinderen beschouwen. Dit zorgt ervoor dat baasjes de behoefte kunnen voelen de huisdieren menselijk te behandelen. Modeketens spelen hier slim op in en voorzien huisdierenbaasjes in deze behoefte.  

Waar sommige huisdieren de aandacht die ze krijgen in een jasje leuk vinden, krijgt het merendeel van de huisdieren zichtbaar stress van het dragen van kleding. De geur van huisdieren is een belangrijk onderdeel van de communicatie met andere dieren. Deze wordt minder sterk waardoor de communicatie met andere dieren stroef verloopt. 

Heeft u nou toch behoefte om uw huisdier feestelijk aan te kleden deze kerst? Van een halsbandje met bijvoorbeeld glitters voelt uw diertje niks.

 

Bron: https://www.hln.be/style/mode-voor-honden-zit-in-de-lift-maar-is-je-huisdier-wel-blij-met-zo-n-jas-of-kersttrui-dierendokter-joshua-dutre-licht-toe~aeba43d6/?referrer=https%3A%2F%2Fnews.google.com%2F

Foto: Refinery29