Blog

Laatste nieuws van Dierenartskiezen
Foto Prijsverschillen tussen dierenartsen steeds groter

Prijsverschillen tussen dierenartsen steeds groter

Prijzen tussen onderlinge dierenartsen zijn de afgelopen twee jaar alleen maar toegenomen.

Prijsverschillen tussen dierenartsen steeds groter
Prijzen tussen onderlinge dierenartsen zijn de afgelopen twee jaar alleen maar toegenomen. Dit blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Dierenartskiezen.nl

Dierenartsen positioneren zich
Dierenartskiezen.nl kwam in 2017 al met een onderzoek met vergelijkbare uitkomsten. Het vergelijkingsplatform riep toen op tot meer transparantie, maar dit blijkt weinig effect te hebben gehad. Oprichter Edwin Paardekooper verklaart de toenemende verschillen doordat dierenartsen zichzelf duidelijk positioneren. “Sommige dierenartsen bieden minder behandelingen aan en hebben kortere openingstijden, daar hangt een ander prijskaartje aan dan praktijken die altijd open zijn en een groter assortiment aan behandelingen hebben.” zo vertelt Paardekooper.

Opkomst van Ketens
Daarnaast is de groei van ketens een andere merkbare factor. Grote partijen hebben  schaalvoordeel bij de inkoop en kunnen daarom scherpe prijzen aanbieden. Daarnaast komt het ook voor dat de ketens kleinere praktijken overnemen of zich bij hen laten aansluiten. Met name in de randstad zijn de verschillen merkbaar.

Dierenartskiezen.nl
Vergelijkingsplatform Dierenartskiezen.nl maakt prijzen en beoordelingen van dierenartsen inzichtelijk. Daarmee wil het ervoor zorgen dat meer baasjes met hun huisdier naar de dierenarts kunnen en wil het een bijdrage leveren aan de transparantie in deze markt. Zie voor meer informatie: www.dierenartskiezen.nl

Noot voor de redactie
Wil je meer informatie over dit bericht, Dierenartskiezen.nl of een interview met Edwin Paardekooper? Neem dan contact met ons op door een mailtje te sturen naar edwin@dierenartskiezen.nl of door te bellen met 088-1600450.